Τα 5 must-do
όταν κάνω έρευνα για τον γάμο μου
Γράφει η Βίκυ Χριστοπούλου
Vertical Divider
Η αναζήτηση όλων των στοιχείων που συνθέτουν την προετοιμασία του γάμου σου είναι πραγματικά μια επίπονη δουλειά.
Μπορεί να είναι μια διαδικασία ευχάριστη, όμως έχεις τόσα πολλά να σκεφτείς και τόσα ραντεβού να κάνεις. Ευτυχώς η τεχνολογία τα website, η google καθώς και τα social media, έχουν διευκολύνει τόσο πολύ αυτή τη δουλειά και πλέον έχεις πρόσβαση σε άπειρες επιλογές. Ο χρόνος λίγος, οι επιλογές πολλές, τα χρήματα πιεστικά πολλές φορές, οι γνώμες πολλές. Καλό είναι σε κάθε περίπτωση να κρατάμε ένα επίπεδο στην επικοινωνία μας ώστε να διευκολύνουμε καταρχήν τη δική μας τη ζωή, αλλά και να βοηθήσουμε τους εκάστοτε επαγγελματίες με τους οποίους θα έρθουμε σε επαφή να βρουν ακριβώς αυτό που θα μας βοηθήσει. Ζούμε σε δύσκολες εποχές, και πρέπει όλοι μας να προσπαθούμε να είμαστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλο για μια καλύτερη ζωή. Βασικές πληροφορίες: Καταρχήν σε κάθε μας επικοινωνία πρέπει να ενημερώνουμε για την ημερομηνία του γάμου μας, την περιοχή και συνήθως είναι απαραίτητο να αναφέρουμε και τον αριθμό των καλεσμένων μας. Είναι αυτά τα 3 βασικά στοιχεία που δίνουν ένα πλαίσιο επικοινωνίας.
Υπηρεσίες: Η ευγένεια απαιτεί στην επικοινωνία μας να σεβόμαστε τον συνομιλητή μας, και να ρωτάμε σε ποιές υπηρεσίες μπορεί να μας καλύψει. Ως καταναλωτές είναι όμορφο και σωστό να γνωρίζουμε ότι και ο απέναντί μας είναι ένας εργαζόμενος. Ένας σωστός επαγγελματίας θα σας ενημερώσει αναλυτικά και με ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες του. |
Budget: Ανάλογα με τον επαγγελματία που θα επικοινωνήσουμε καλό είναι να τον ενημερώσουμε για το budget που έχουμε ώστε να του δώσουμε ένα πλαίσιο για να μπορεί να κινηθεί ανάλογα. Καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι στα νούμερα, καθώς ένας καλός και σωστός επαγγελματίας θα μας καθοδηγήσει στο σωστό προϊόν ή υπηρεσία. Μπορεί οι επιλογές να είναι πάρα πολλές όμως να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι ανάλογα με το κόστος θα έχετε και τις αντίστοιχες υπηρεσίες ή προϊόν. Ισχύει πολλές φορές ο κανόνας too good to be true, ή στη γλώσσα μας αν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον δεν είναι αληθινό. Το πολύ οικονομικό πολλές φορές έχει παγίδες.
Συνέπεια: Όταν κλείνουμε ραντεβού με έναν επαγγελματία, φροντίζουμε να είμαστε στην ώρα μας, καθώς συνήθως τα ραντεβού ειδικά την υψηλή σαιζόν είναι συνεχόμενα.
Προσφορά: Συνήθως θα λάβουμε είτε στο τέλος του ραντεβού είτε μετά από μερικές μέρες, ανάλογα με το πως δουλεύει ο καθένας, μια προσφορά. Το Savoir Vivre απαιτεί είτε μας αρέσει είτε όχι η προσφορά, να ενημερώσουμε ότι λάβαμε την προσφορά και να ευχαριστήσουμε για την προσφορά. Αν σας αρέσει η δουλειά του επαγγελματία, ακόμα και να μην σας αρέσει μια προσφορά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του για να τον ενημερώσετε και πολλές φορές μπορείτε να λάβετε κάποια νέα πιο προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας προσφορά. Πάντα λέμε ένα ευγενικό ευχαριστώ, καθώς μια προσφορά παίρνει ώρες και κόπο για να ετοιμαστεί. |